.

.

Cubierta de BO DE DEBÓ 1. Maus - Relat d'un supervivent (Art Spiegelman) Trilita 2015

Maus - Relat d'un supervivent (Art Spiegelman) Trilita, 2015. en Català

Trilita
(0 Reseñas)
Últimas unidades en stock

CATEGORÍAS: COMICS (5111) / Superhéroes y Comic USA (558)

FECHA DE ALTA: 07/10/2022 (21)

¡Novedad editorial!

Tomo único. Historia completa y autoconclusiva. Eción de Maus en catalán.

Premi Pulitzer 1992.

MAUS és la biografia i el testimoni de Vladek Spiegelman, un jueu polonès supervivent dels camps d’extermini nazis, conta (... leer texto completo en Descripción).

Libro nuevo, sin uso. Los cupones de descuento no se aplican sobre estos productos.

Estado de Conservación: 5/5 (Muy Bueno). Ver más detalles en Descripción.

Trilita Ediciones, Barcelona, 2015.
Tapa dura con sobrecubiertas (Tapa dura). 17,5x24,5x2,8 cm. (Base x Altura x Grosor).
296 págs. mas cubiertas.
ISBN13: 9788412511222.
REF: LF2210070021

Peso: 920 gramos.

22,80 €
24,00 €
5% de descuento
Impuestos incluidos
Cantidad:

BO DE DEBÓ 1. Maus - Relat d'un supervivent (Art Spiegelman) Trilita, 2015

Trilita Ediciones, Barcelona, 2015.

296 páginas más cubiertas. Encuadernación: Tapa dura con sobrecubiertas.
Dimensiones (Base x Altura x Grosor): 17,5x24,5x2,8 cm.
Peso: 920 gramos.

ISBN13: 9788412511222.

RESUMEN

Tomo único. Historia completa y autoconclusiva. Edición de Maus en catalán.

Premi Pulitzer 1992.

MAUS és la biografia i el testimoni de Vladek Spiegelman, un jueu polonès supervivent dels camps d’extermini nazis, contada a través del seu fill Art, un dibuixant de còmic que vol deixar memòria de l'aterridora persecució que varen sofrir milions de persones a l'Europa de Hitler, i de les conseqüencies d'aquest sofriment en la vida quotidiana de les generacions posteriors.

L’holocaust -la matança sistemàtica, freda i premeditada de milions de jueus- ha estat sovint qualificat com el mal absolut i, per tant, com a quelcom inexpressable. Apartant-se de les formes de tota la literatura anterior sobre el tema, Art Spiegelman cerca apropar-se a expressar alló que és inexpressable a través de l’experiència particular d’una família, la seva, i tria la historieta com a forma narrativa, posant en joc tots els recursos estilístics i narratius tradicionals d aquest mitjà, i alhora inventant-ne de nous allà on aquells no hi arriben. La radicalitat narrativa d’aquesta obra ha canviat de dalt a baix el mitjà: hi ha un abans i un despres de MAUS en el còmic.

La gran proesa d'aquesta obra és aconseguir explicar la tragèdia de la Història -en majúscules-, a traves de la historieta -minúscules i diminutiu. La clau de l’èxit es la complexa trama argumental que basteix Art Spiegelman, un prodigi narratiu que difícilment es podria obtenir en un altre mitja que no fos la historieta.

L'autor crea un entramat gràfic i literari en el qual interactuen i s'entrellacen el passat i el present, cadascun fent de mirall a l'altre, cadascun oferint-nos informacío decisiva per comprendre l'altre, i donen forma així, entre tots dos, a la conmovedora veritat d'una vida. Dues històries que es necessiten mutuament: la del passat del pare a Polònia, la tragèdia familiar de persecució, fugides, dolor i mort, contada per ell mateix al seu fill, i la del present d'ambdós a Nova York, vista a través dels ulls del del fill: la conflictiva relació emocional entre ells, l'allargada ombra de la tragèdia que afecta encara tots els ordres de la vida i, sobretot i per damunt de tot, la necessitat de comprendre. Tot això, contat en una successió d'anades i vingudes envant i enrrere en el temps, arriba a convertir present i passat en pràcticament simultanis als ulls del lector. Això fa que, lluny de provocar sentiments d'indignació o compassió per uns fets terribles que ja són història, aquest llibre ens toqui profundament amb l'emoció viva del que succeeix ara mateix.

Com diu el pròleg a la primera edició de MAUS: Aquest es el darrere conte de supervivents, i també dels infants que d'alguna mabera sobreviuen malgrat els supervivents.

ART SPIEGELMAN és cofundador i editor de Raw, la celebrada revista de cómics i grafisme d'avantguarda. El seu treball ha estat publicat al New York Times, a Playboy, al Village Voice i a moltes altres publicacions periòdiques, i ha exhibit els seus dibuixos a museus i galeries de dins i fora dels EUA. Ha rebut diferents reconeixements per Maus, incloent-hi una beca Guggenheim i la nominació per al National Book Crítics Circle Award. També va rebre el Premi Pulitzer de 1992, i el Premi del Saló Internacional del Còmic de Barcelona 2002. Art Spiegelman viu a Nova York amb la seva dona, Françoise Mouly, i la seva filla, Nadja.

El cert és que Maus és un llibre que no es pot deixiar, ni tan sols per anar a dormir. Quan dos dels ratolins parlen d´amor, et commouen, quan sofreixen, plores. A poc a poc, a través d´aquest petit conte que inclou patiment, humor i les proves de la vida diària, quedes captivat pel llenguatge d´ aquesta vella família de l´est d´Europa, i atrapat pel seu ritme gradual i hipnòtic. I quan acabes Maus et sents infeliç d´ haber abandonat aquest món màgic (i sospires per la seqüela que t´hi farà tornar)... - Umberto Eco.

ESTADO DE CONSERVACIÓN: 5/5 (Nuevo/Muy Bueno). (Desplegar para ver más detalles)

NOTAS SOBRE LOS PRODUCTOS NUEVOS (novedades editoriales):

- Libro nuevo, procedente de la editorial.
- Los cupones y rebajas de precio no afectan a estos productos.
- Fotografía genérica, representativa del estado de conservacion del resto del stock.
- No dudes en preguntar si tienes cualquier duda o necesitas información adicional.

FORMAS DE PAGO Y ENVÍO

Trilita
LF2210070021
2022-10-07

También te pueden interesar...

Pasar por caja